20 år

20 år. Shit jeg begynner å føle meg gammel haha. Neida, jeg slår meg mer og mer til ro med at jeg har utrolig mange år igjen, og stresser ikke fullt så mye over fremtiden lenger. Jeg husker da jeg var 12 og syntes alle som bikket 20 var utrolig gamle. De var hvertfall voksne nok til at det var på tide å gifte seg og få barn. Men nå, jeg er ikke i nærheten en gang haha. De siste årene har jeg nok senket skuldrene mer og mer, og tenkt at min tid kommer for alt uansett om jeg stresser med det eller ei. Det spiller ikke så stor rolle lenger om jeg blir mor som 25 eller 40.

Det er rart å tenke på at jeg er ute av tenårene og at en så stor epoke er ferdig. Alle minner er skapt og det er ingenting jeg får endret på. Der var tenårene og barndommen ferdig vipps. Samtidig liker jeg å kunne si at jeg er 20, det virker som om man har levd så mye lenger og opplevd så mye mer enn når man er 19 haha. Jeg husker jeg irriterte meg grønn da jeg var 15 og fikk beskjed om at "du skjønner det når du blir voksen" og "du tror sikkert at du kan alt nå, men bare vent til du blir voksen". Ja, jeg har lært meg å vaske klær og lage mat - men jeg kan (foreløpig) med hånden på hjertet si at den perioden der jeg har lært mest om meg selv, hvordan verden fungerer rundt meg og hvilke verdier som virkelig betyr noe var i 13-14 års alderen. 14 år gamle Emilie hadde ekstremt mye tanker om alt og ingenting, og så har jeg med årene lært meg hvordan jeg skal sortere de og utnytte meg av de på riktig måte. Da jeg hadde psykologi i slutten av videregående klarte jeg å sette mange av tankene mine i bokser og skjønte dermed at mye av det jeg har tenkt på gjennom ungdomsårene kunne vise til psykologiske teorier eller ting som går under psykologifaget generelt. Det var ikke lenger bare tanker som jeg følte meg veldig alene om. Hvis jeg ser tilbake på tiden fra da jeg ble født og frem til i dag, så vil jeg trekke frem at jeg er utrolig stolt av den jeg var som person i starten av tenårene. Fader jeg var sterk og det er det mange andre som er også. Det er ikke lett å gå gjennom den alderen i dag, og jeg føler det er mange voksne som ikke tror like mye på de i den alderen, som de burde. Nå skrev jeg plutselig mye mer enn det jeg hadde tenkt til, men det får bare være. Jeg har hvertfall hatt en perfekt bursdagshelg med familien, gode venner, kjæresten min, pakker, middager og fine kort! ♥

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset

Ha en fin mandag videre!

3 kommentarer

Victoria Larsen

16.01.2017 kl.17:06

Gratulerer så mye med dagen, du skjønne! Veldig fint bilde :-D

wikped

16.01.2017 kl.17:14

Gratulerer med dagen, håper du koser deg masse!

Eline

16.01.2017 kl.17:22

Gratulerer med dagen! Kos deg :)

Skriv en ny kommentar

Emilie

Mitt navn er Emilie Jorsett og jeg er en eventyrlysten jente på 20 år. Jeg kommer opprinnelig fra Asker, men bor for tiden i Bygdøy allé sammen med min fantastiske samboer. Har en passion for foto, mote, interiør og reise.

bilde
hits