Ny middagsfavoritt

God morgen!

Jeg tenkte jeg skulle vise dere en middagsrett som har blitt spist ukentlig her i huset, helt siden vi flyttet for oss selv. Det var Oscar som kom over den på Tine sin nettside, men vi har etterhvert endt opp med å lage vår egen vri på den. Den er sååå god! Det har vært vanskelig å finne gode middagsretter til ukedagene som er nogenlunde sunne og ikke inneholder mel, i og med at jeg har cøliaki. Denne thaigryten er superrask å lage, i tillegg til at den ikke koster noe særlig heller. Ved første handling må man kjøpe to av sausene som er litt dyrere(tipper de koster 60 kr til sammen?), men de holder i en evighet. Dette er altså den perfekte middagsretten for de som ikke har så mye tid eller penger, men likevel vil spise godt! Ahh nam

Processed with VSCO with a5 preset

Ingredienser (2 pers):

- 400 g kyllingkjøttdeig

- 100 g vårløk

- 10 g fersk ingefær

- 100 g fersk spinat

- 5 ss hakkede peanøtter

- 1 lime

- 2 dl lett matfløte

- 2 dl kokosmelk

- 2 ts sambal oelek

- 2 ss fiskesaus

- RisSlik gjør du:

1. Skjær peanøttene og vårløken i små biter. Skrell og riv ingefæren. Skjær lett over spinaten. Limen skal deles i åtte biter; dette er fordi vi får presset mer ut av bitene, jo mindre de er.

2. Kok ris og stek kyllingkjøttdeigen. Tilsett ingefær når kjøttdeigen er gjennomstekt.

3. Hell matfløte, kokosmelk, fiskesaus og sambal oelek i pannen. La det småkoke før du heller opp i peanøtter og vårløk. Skvis limesaften ut av halve limen(fire biter). Tilsett spinat helt på slutten.

4. Server med ris i bunn og gryten over. Legg to limebåter ved siden av hver tallerken, slik at man har mulighet til å tilsette mer om man har lyst. Jeg opplever selv at man får sterkere gryte jo mer sambal oelek man har, og svakere gryte jo mer lime man har.

Processed with VSCO with a5 preset

Tenkte jeg skulle prøve å få ut flere slike innlegg. Vi har funnet flere gode middagsretter som passer til en studenthverdag, som jeg gjerne vil vise dere! I går tilbragte jeg dagen sammen med lille valpen min, Bella. Hun har vokst kjempemasse de siste månedene, men likevel kommenterer tilfeldige forbipasserende hvor liten og søt hun er. Hun er den snilleste og skjønneste hunden jeg vet om, men det tenker vel alle om sin egen hund? hehe. Hun bor hjemme hos familien min, men vi får passe av og til, og det er veldig stas. Eneste ulempen er vel at jeg må dra meg opp før klokken ringer 8, men så fort man er våken, så er det egentlig bare deilig å få mye ut av dagen ♥

Processed with VSCO with a6 preset

Ha en fin dag alle sammen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Emilie

Mitt navn er Emilie Jorsett og jeg er en eventyrlysten jente på 20 år. Jeg kommer opprinnelig fra Asker, men bor for tiden i Bygdøy allé sammen med min fantastiske samboer. Har en passion for foto, mote, interiør og reise.

bilde
hits